Bli med på Cassini Hackathon!

30. aug, 2024 | Aktuelt

Bli med på CASSINI Hackathon 7th Edition: Environment and Green Transition! 

Norge og Kristiansand er 1 av 10 utvalgte lokasjoner i denne syvende runden av hackathons som gjennomføres parallelt i Europa helgen 13.-15.september.

CASSINI Hackathons er etablert med formål å

1) Dele kunnskap om muligheter for bruk av space data til å løse samfunnsutfordringer

2) Inspirere til etablering av start-ups og nye ideer for bruk av satelittdata

Digin, Bølgen bærekraftsenter og Kartverket står som arrangører. Klimapartner, UiA, Mechatronics Innovation Lab, Business Region Kristiansand/Kristiansand kommune, Innoventus Sør, Norkart og NIBIO er samarbeidspartnere og støttespillere. 

Hva skjer under CASSINI Hackathon?

Registrering

Prosessen begynner med å melde seg på. Det er gratis å delta og du kan registrere deg her: https://taikai.network/cassinihackathons/hackathons/environment-greentransition  Hver enkelt deltaker må melde seg på som enkeltperson. Senere etablerer man team selv, eller vi kobler deg med et team. Siste frist for påmelding er 5.september. Det er mulig å delta fysisk (Kristiansand) eller digitalt (fra hvor som helst i Norge og EU). 

Big Ideas Campaign

Videre kan man delta på webinarer og en samling i Kristiansand under «Big Ideas Campaign» 3. september. Dette er en oppvarming for å få info om utfordringer og verktøy -og sette i gang ideer i forkant av hackathonet. Det er ikke obligatorisk å delta her, men det kan være mye å lære -og går man inn i konkurransen med mål om å vinne, så blir det gode tips og råd som kan brukes under selve hackathonet.

Hackathon-helgen

Hackathon-helgen vil by på hygge, kunnskap, teamarbeid, idé-utvikling og problemløsning. Teamene etableres,, dere velger en av utfordringene -og så er idé-utviklingsprosessen i gang. Vi har eksperter som hjelper med kunnskap om satelittdata, programmering og forretningsutvikling. Temaet for hackathonet er miljø og grønn omstilling, og lagene skal jobbe med løsninger som bruker satelittdata for å skape løsninger for en av utfordringene:

  • Rapportering av utslipp og karbonavtrykk
  • Bærekraftig hverdag
  • Klimatilpasninger

Mer om de tre utfordringene: https://www.cassini.eu/hackathons/

Lagene skal presentere sin løsning og forretningsmodell på slutten av hackathonet.

Premier: Lokal og europeisk finale

Det kåres en lokal vinner under selve hackathon-helgen. Vinneren fra Norge går videre til en europeisk finale som avholdes digitalt. Det blir både lokale premier og premier til EU-vinneren! Mer info om dette kommer!

Hvem kan delta?

Er du nysgjerrig på hvordan teknologi kan løse samfunnsutfordringer? Da kan du delta! Vi ønsker deltakere med ulik faglig bakgrunn: Vi trenger programmerere, designere, forretningsutviklere, gründere, studenter, miljøforkjempere og kreative sjeler. Det er ingen krav til kunnskap om satelittdata eller programmering -hackathonet er åpent for alle over 18 år. Det er mulig å delta fysisk (Kristiansand) eller digitalt (fra hvor som helst i Norge og EU). 

Hvorfor delta?

Målet er å skape grønne løsninger og å øke kunnskap om bruk av satelittdata og muligheter det kan gi. Vi håper selvfølgelig også at helgen vil føre til etablering av nye bedrifter og nye prosjekter! Man trenger ikke å delta for å vinne: Her blir det mye å lære, spennende mennesker, nye bekjentskaper, god mat og drikke -en helg med innsats for klima og miljø i hyggelig atmosfære! Meld deg på og bli med å lage et heidundrende hackathon!